Fjernvarme kan bidra til utebading i Bergen - også vinterstid
26. februar 2019

Dersom politikerne i Bergen sier ja, kan Nordnes sjøbad i Bergen være åpent hele året. Det skyldes at anlegget nå skal kobles til BKKs fjernvarmenett.

- Jeg har veldig lyst å løfte dette anlegget til gamle høyder, sier Håkon Egeberg Johansen, daglig leder ved AdO Arena og Nordnes sjøbad til Bergens Tidende (BT).

Ifølge avisen har han fått i oppdrag av idrettsbyråd Roger Valhammer (Ap) å lage et budsjett på hvor mye det vil koste å holde Nordnes sjøbad åpent året rundt.

Interessen stor julaften og nyttårsaften

Bakgrunnen for tiltaket er at Bergen kommune har bestemt seg for å koble sjøbadet på BKKs fjernvarmenett, som gir helt nye muligheter

- Nå vil vannet vi mottar være varmt i utgangspunktet. En slipper oppvarmingen. Med dagens teknologi sliter vi veldig med å få varmen opp, forteller Johansen.

Det tradisjonsrike sjøbadet var for første gang i historien åpent både julaften og nyttårsaften. Temperaturen i sjøen var da 7,3 grader,  i bassenget 26 grader og i luften 2,4 grader. Tiltaket ble en kjempe­suksess med til sammen 1600 besøkende.

Idrettsbyråd positiv

Idrettsbyråd Roger Valhammer (Ap) bor selv på Nordnes. Han liker tanken til Håkon Egeberg Johansen.

- Jeg er positiv til vinteråpent sjøbad, og tror det kan bli et skikkelig løft. Jeg er sikker på at bergenserne vil ta tilbudet i bruk, sier han til BT.Nordnesbadet kan bli helårsbad takket være tilknytning til BKKs fjernvarmenett (Foto: Nordnes sjøbad)
KALENDER