Hamburg By overtar Vattenfalls eierandel i fjernvarmenettet
10. oktober 2018

Hamburg By meddeler at byen vil bli eneeier av den lokale fjernvarmevirksomheten, og benytter seg dermed av en opsjon som bystyret ble enig med Vattenfall om i 2014. Hansabyen planlegger å kjøpe tilbake fjernvarmesystemet fra og med 1. januar 2019.  

Vattenfall har ført en dialog med byen Hamburg om hvordan fjernvarmevirksomheten skal drives videre, og beklager nå at byen har fattet denne beslutningen.  
Les også: Selger elnett, men beholder fjernvarmenett i Hamburg

— Det er ingen hemmelighet at vi gjerne hadde jobbet videre med fjernvarmenettet sammen med byen for å legge om til en mer miljøvennlig varmeproduksjon og økt integrasjon av fornybar energi.  Vi respekterer beslutningen, og vil gjøre alt for at overleveringen av selskapet til byen skal bli så smidig som mulig. Det var ikke aktuelt for Vattenfall å fortsette som en ren minoritetseier, sier Tuomo Hatakka, Senior Vice President og leder for Business Area Heat, Vattenfall.

Hatakka understreker imidlertid at Hamburg også fremover vil være en viktig by for Vattenfall:  

Vi har allerede 100 desentraliserte anlegg for el- og varmeproduksjon i Hamburg, og vil fremover konsentrere oss på utbygging på dette området.  Hamburg er også i fremtiden et kjernemarked for Vattenfall. Vår vind- og elhandels-virksomhet styres fra Hamburg og vi vil også fortsette å levere el og gass til våre kunder, sier Tuomo Hatakka.

Varmevirksomheten i Hamburg har i avtalen mellom Vattenfall og byen blitt vurdert til en minimumspris på 950 millioner euro (100 % av virksomheten). Beløpet som byen skal betale er på 625 millioner euro, justert for andelen byen kjøpte i 2012.  (kilde:energinyheter.se)KALENDER