Bedre arbeidsmiljø med vannbåren gulvvarme på nytt Volvo Truck-senter
15. februar 2019
Nye og moderne lokaler gjør driften på Volvo Truck Center Gardermoen langt mer effektiv enn før. Og med fjernvarme i gulvet i hele første etasje på det 3800 m2 store bygget, vil også arbeidsmiljøet bli bedre, ifølge daglig leder Ove Kjærstad.
 – Dette har vi sett frem til lenge og det blir et løft for alle ansatte å få ta i bruk et topp moderne, lyst og trivelig anlegg strategisk plassert her i et viktig transport- og logistikkområde, sier Kjærstad til transportlogistikk.no.

Etter 42 år på Jesseheim har Volvo Truck Center Jessheim byttet både navn og bygg. Hele første etasje av bedriftens nye hjem på Gardermoen, som åpnet 11. februar, har gulvvarme, basert på vannbåren fjernvarme. Dette i kombinasjon med et moderne ventilasjonsanlegg sikrer et godt arbeidsmiljø i verkstedet.

Og etter en snau uke i lokalene, kan Kjærstad konstatere at fjernvarmen, som Statkraft Varme leverer, funker som den skal.

 – Det har jo ikke vært noen sprengkulde ennå, men erfaring tilsier at det også da vil bli bra. Flere av våre bygg i Sverige varmes med fjernvarme og hovedanlegget vårt på Furuset har hatt vannbåren varme fra det ble bygget i 1990, sier han til fjernvarme.no

På spørsmål om det ikke er litt luksus for et stort verksted å ha oppvarmet gulv, svarer han:

 – Det er vel ikke alle som bruker det, men Volvo har benyttet det i mange av sine bygg og det er veldig bra. Fordelen med varme i gulvet er at du trenger lavere temperatur enn ellers i rommet, og at fuktighet og vann tørkes raskere opp. Vi er veldig fornøyd med den varmekilden, sier Ove Kjærstad til fjernvarme.no.


Daglig leder Ove Kjærstad er storfornøyd med vannbåren gulvvarme i nye lokaler på Volvo Truck Center på Gardermoen (Foto: Volvo Truck Center)
KALENDER